Wind in de zeilen met een IT partnership

De wind waait hard in de oceaan van de technologie. De snelle technologische evolutie stelt hoge eisen aan bedrijven uit alle sectoren. Denk maar aan de vele communicatietechnologieën die de B2C-markt dagelijks noodzaken om te blijven evolueren.

In Brantano scan je de kindervoetjes om af te stemmen welke schoen hen het beste past en in JBC reserveer je het kleedje gewoon in een andere maat via een kiosk in de winkel. Dat je bij online aankopen eenvoudig kan retourneren is een evidentie. Ontvangen we onze bestellingen straks via drones of kiezen we meteen voor 3D printen?

Aanpassen of wegkwijnen

Veel Belgische bedrijven zijn kleinschalig en moeten de nodige creativiteit aan de dag leggen om te kunnen blijven volgen. Wie competitief wil blijven op de binnenlandse en internationale markt blijft werk maken van meer efficiëntie en effectiviteit. Je capteert liefst zo snel mogelijk de nieuwste creatieve businessmodellen of technologieën om je positie op de markt te bewaren. Do or die.

In de etalage

Alleen al in de software-branche zijn de mogelijkheden zó enorm en de varianten zó divers, dat het een hele uitdaging is om een passende oplossing voor elke uitdaging te bepalen. Een software-oplossing bepalen is nu eenmaal niet zo aanschouwelijk als pakweg een brood uit het assortiment kiezen. Bij de bakker kies je eenvoudig een afgewerkt product uit het assortiment. Voor een softwarepakket ligt dit net iets anders…

Vertrouw op je vakman

Voor IT-professionals is het al een uitdaging om de razendsnelle evolutie op te volgen. Het is daarom aan te raden een partnership met een IT-bedrijf op te bouwen. Kies een IT-aanbieder die je onderneming kent en het begrijpt. Een IT-partner die samen met jou de uitdagingen kan vertalen in oplossingen die bij jou en je mogelijkheden passen.

Ad hoc samenwerkingen met vooruitstrevende bedrijven en gedreven ondernemers of managers kunnen zorgen voor een frisse wind. Maar lange-termijn cross-sector partnerships leveren pas echt strategisch voordeel op. Samen de zeilen ophijsen is nuttig en in tijden van storm zelfs noodzakelijk. Blijf niet stug vasthouden aan vertrouwde gebruiken, maar hou je ogen en oren open voor wat het ruime sop te bieden heeft. Misschien ligt de schat wel waar je het zelf niet zocht. En daar zijn partners voor.

comments powered by Disqus

Copyright © Mentoring Systems 2019