Een hart voor ondernemende studenten

Elk jaar krijgen tal van leerlingen en studenten de kans om het ondernemerschap te leren kennen dankzij Vlajo. Op 26 april mochten de West-Vlaamse Mini's hun mini-sterren en Awards in ontvangst nemen.

In april worden opnieuw verdienstelijke West-Vlaamse mini’s beloond met Mini Star Awards. Elke West-Vlaamse Mini-onderneming heeft bijna een schooljaar lang naar dit moment toe gewerkt. 

In elke mini oefenen leerlingen van de derde graad verschillende functies uit die in ondernemingen voorkomen. Zij kiezen of maken zelf hun eigen producten of diensten en vervolgens beheren ze hun Vlajo Mini-onderneming volgens de regels van de kunst: brainstormen naar missie en doelen, marktonderzoek doen en het productaanbod bepalen, startkapitaal verzamelen, je eigen businessplan uitschrijven, verkoopmomenten organiseren, aandeelhoudersvergaderingen organiseren en zo meer.

Doorheen het schooljaar zetten de mini’s zich in voor het behalen van mini sterren. De mini’s kunnen sterren verdienen door doelstellingen te halen of opdrachten uit te voeren. Zo worden er mini sterren toegekend voor de beste huisstijl, oog voor het milieu, voor de samenwerking met andere of buitenlandse mini’s, het maken van een reclamefilm  enzovoort.

Naast het prestige zijn aan de Mini Star Awards ook geldprijzen verbonden van 150 Euro per Award. Mentoring Systems ondersteunt reeds jaren Vlajo met Clicla en reikt op 26 april de Award voor beste webaanwezigheid uit.

 

 

comments powered by Disqus

Copyright © Mentoring Systems 2021